Miljø

Bærekraftig turisme 
Vi reiser stadig mer for hvert år som går, og reisingen påvirker det globale miljøet, landene vi besøker og menneskene som bor og arbeider i disse landene. På Ving og i Nordic Leisure Travel Group jobber vi aktivt for å minimere negative effekter av turismen. 

Miljø og klima 
Siden midten av 90-tallet har Ving arbeidet aktivt med klimaspørsmål og gjort store forbedringer. Fordi vi vet at vi selv til tider er en del av problemet synes vi det er viktig og en selvfølge at vi engasjerer oss i disse spørsmålene. 

Flyselskapet vårt, Sunclass Airlines, er et av Nordens mest miljøvennlige charterflyselskap. Selskapet er ISO 14001-sertifisert, noe som stiller høye krav til løpende miljøutvikling. Å fly charterfly er som oftest et bedre miljøvalg enn å fly rutefly. Charterfly genererer ca. 40 prosent mindre CO2-utslipp pr. passasjerkilometer sammenlignet med rutefly. Det er fordi vi fyller flyene våre helt opp (omtrent 95 %) og som oftest flyr direkte til reisemålene, uten flere starter og landinger. 

Siden 1999 har flyselskapet vårt redusert utslippene med 22 prosent, og det har i dag bransjens laveste drivstofforbruk - kun 65 gram pr. passasjerkilometer. Sammenligner man det med en helt ny bil krever det at tre personer reiser sammen i bilen for å komme ned på samme nivå i drivstofforbruk. 

Hotellene våre Sunwing Family Resorts var de første i Europa til å motta EUs miljømerke EU-Ecolabel, en av de strengeste miljøsertifiseringene som finnes for hotell i dag. Ving er også tilsluttet Travelife, en organisasjon grunnlagt av europeiske reisearrangører for å bidra til forbedringer i reisebransjen med tanke på sosialt ansvar og miljø. Vi oppfordrer alle hotell i vårt program til tilslutning til samarbeidet. Hotellene som allerede er tilsluttet forplikter seg blant annet til å bidra til lokalsamfunnet ved å ansette lokalt, benytte seg av lokale leverandører og markedsføre det lokale næringslivet. 

Her er noen tips til hva du som turist kan gjøre for å bevare miljøet: 

• Slå av lamper og eventuell aircondition når du forlater rommet. 
• Slå av vannkranen når du pusser tennene og vasker håret. 
• Kjøp lokale, økologisk varer fremfor importerte varer. 
• Gå, sykle eller reis kollektivt.
• Kompenser for reisens miljøutslipp gjennom Green Seat.