Dette reisemålet har stengt for sesongen. Rett før sesongen starter igjen kommer siden til å bli oppdatert med informasjon om utflukter, trefftider etc.

Mandag - Skål for Gran Canaria!

Er du opptatt av vin? På denne utflukten får du prøvesmake flere lokale vinsorter og lære mer om kanarisk vintradisjon. Prøvesmakingen er inkludert i prisen.

Mange er skjønt enige om at litt vin kan være godt for sjelen. Meningene er imidlertid mer delt når det kommer til kvalitet, og hvilke vinregioner som er de beste. De kjente vinprodusentene har sine trofaste tilhengere, men stadig flere blir interessert i vinen de mer ukjente regionene kan by på. Og det er her Kanariøyene kommer inn i bildet. 

De kanariske øyene har en relativt ung vinhistorie, knappe 5-600 år, noe som gjør vintradisjonen annerledes her. På 1400-tallet plantet spanske og portugisiske sjøfarere de første vinrankene på øya. Interessen for vinproduksjonen økte i takt med handelen, og på 1600-tallet nådde interessen sitt høydepunkt – da ble til og med England storimportør av kanarisk vin.

I årene som fulgte, med krig og ødeleggelse, minsket handelen drastisk. Vinen beholdt imidlertid sitt gode rykte, og prisene skjøt i været. Mange emigranter lykkes også med transport av vinranker til Den nye verden, og flere av de kanariske druesortene var dermed med på å legge grunnlaget for vinindustrien som vokste frem i California, Mexico og Peru.

Kanarisk vin er fortsatt av god kvalitet, og det er derfor vi skåler for Gran Canaria på denne utflukten til en av de mer kjente vinbodegaene på øya. Vi besøker blant annet Bodega Aguyro og vinprodusenten La Tirajana, og får anledning til å smake på noen av deres beste viner. Hvert stopp krydres også med smaksprøver på lokal småsnacks.

I løpet utflukten rekker vi også et stopp i Fatagadalen, også kalt «De tusen palmers dal», der den lille, postkortvakre landsbyen Fataga ligger med sine brosteinsgater og hvitkalkede hus.

Mat og drikke:
Vi prøvesmaker fire vintyper og litt snacks.

Tid:
Ettermiddag/kveld, ca. kl. 14.00–20.00.

Guide:
Skandinavisktalende guide.

Kjekt å ha med:
Kamera, penger og en ekstra genser i tilfelle det blir kjølig. Vin og lokale produkter kan kjøpes underveis, ofte til rimeligere priser enn f.eks. på flyplassen eller i større matbutikker.

Øvrig:
På grunn av store nivåforskjeller og mange trapper bør personer med bevegelsesvansker ta rådføre seg med en av Vings reiseledere før eventuell bestilling.

Pris:
Voksen 49€ - Barn 32€

Tilmeldning: 
Ring oss på +46 771 230 230 eller møt en guide på hotellet ditt eller ett hotell i nærheten. Du kan se når du kan møte oss her.