Safe Travel

Innreisekrav ved hjemkomst til Norge

Alle reisende – med mindre du kan fremvise dokumentasjon på at du er fullvaksinert eller har hatt covid-19 og er immun – må fylle ut et reiseregistreringsskjema før ankomst til Norge. Dette gjelder også om du kommer fra et grønt land/en grønn region. For mer informasjon, se entrynorway.no.

UD har f.o.m. 5. juli fjernet reiseråd til alle land innenfor EØS-/Schengenområdet – samt Storbritannia – men selv om det ikke frarådes å reise til disse landene, er det din status som vaksinert, ikke vaksinert, immun etc. – samt dokumentasjon på dette – som avgjør om du må teste deg før hjemreisen til Norge samt om og hvor lenge du eventuelt må være i karantene etter innreise.

Personer som ankommer Norge fra land med karanteneplikt (såkalte oransje eller røde land/regioner) må ta en covid-19-test (antigen hurtigtest) som ikke må være eldre enn 24 timer ved flyavgang. Kravet om attest på negativ test gjelder ikke hvis det har vært umulig eller uforholdsmessig krevende å fremskaffe slik attest. Unntak gjelder dersom man er fullvaksinert eller immun etter covid-19-sykdom de siste 6 månedene. Dette må være dokumentert i koronasertifikatet ditt. Unntak gjelder også for barn under 12 år.

Alle som reiser til Norge må i karantene, unntatt de som kommer fra et såkalt grønt land eller område innen EØS/Schengen. Unntak gjelder også dersom man er fullvaksinert eller immun etter covid-19-sykdom de siste 6 månedene. Da må du ikke i karantene. Dette må være dokumentert i koronasertifikatet ditt. De som har fått første vaksinedose for 3–15 uker siden, samt barn under 18 år må også i karantene, men kan avslutte den hvis man tester negativt tidligst 3 dager etter hjemkomst.

Det er FHIs smittekart som ligger til grunn for disse bestemmelsene. Kartet oppdateres ukentlig og det er viktig at du følger med på eventuelle endringer som kan komme raskt og på kort varsel. Det gjelder også når du er på reisemålet.
For utfyllende informasjon, se Innreisekarantene og regler ved ankomst til Norge - FHI

Husk at det er du som reisende som er ansvarlig for å holde deg oppdatert på både nasjonale og lokale regler, samt å sørge for at du har den nødvendig dokumentasjon.

Under ser du en liste over steder vi anbefaler, og som tilbyr covid-19-test med attest. Du må selv stå for kostnaden på 35 euro. Husk at testen må være maks. 24 timer gammel ved avreise, og at du derfor sjekker at åpningstidene passer med din flyavgang.

Hospiten Roca, San Agustin
C/ Buganvilla 1
35100 San Agustín
España
+34 900 110 120

Våre rutiner for en trygg ferie under koronapandemien

Vi har arbeidet for fullt med å sikkerstille at samtlige hygiene- og sikkerhetsrutiner lever opp til høyeste nivå under hele din reise. Som alltid skal du kunne slappe av og føle deg trygg når du reiser med oss. På våre hotell, fly, transfer busser og under alle aktiviteter i løpet av din ferie. Vi følger de ulike lands restriksjoner og lokale myndigheters krav. Les mer her >>> Safe Travel - reis trygt og sikkert med Ving 

De fleste land har innført egne retningslinjer som fokuserer på helse og hygiene, for eksempel krav på sosial distanse på butikker, ved transport og severdigheter. Munnbind kreves også, og det er viktig at du passer på å ha med deg munnbind.

Hotell

Hvert hotell informerer ved ankomsten om sine sikkerhetsrutiner. Les også deres skriftlige informasjon for å få et trygt og sikkert opphold på ditt hotell.

Gran Canaria

For å sikkerstille at smittespredningen på Gran Canaria ikke stiger har myndighetene innført spesielle restriksjoner, men har også lettet noe på restriksjonene den siste tiden. For eksempel er portforbudet på nattestid opphevet.


Minnbind

Minnbind er ikke obligatorisk utendørs hvis det er mulig å holde 1,5 meters avstand til andre. Ha alltid munnbind med deg, i tilfelle det ikke er mulig å holde avstand, for å overholde restriksjonene fra lokale myndighete. Det er fortsatt obligatorisk å ha munnbind innendørs og på all offentlig transport, samt på plyplassen og ombord på flyet. Dette gjelder alle utenom barn under 6 år.


Foreløpig gjelder følgende:

Restauranter og barer må stenge kl. 02:00. Serveringssteder får ha åpent både innendørs og utendørs, men med mindre kapasitet enn normalt. Maks antall personer som ikke bor sammen er 10 per bord utendørs og 6 per bord innendørs.

Treningssenter og fitness klasser får ha åpent, men med visse restriksjoner avhengig av størrelsen på treningssenteret og plassen som finnes for gruppeaktiviteter. Husk på å holde 2 meter avstand mellom deltakerne.

Røyking

Det er også restriksjoner for røyking på offentlige plasser, der man må huske på å holde minst 2 meters avstand. Restauranter har innført totalforbud mot røyking på sine utendørs terrasser. Husk også på at det ikke er lov å røyke når man går.

Kraftige bøter kan bli gitt om man bryter disse restriksjonene.