Sol og strand

Playa del Inglés
Stranden i Playa del Inglés har flest besøkende av alle strendene på hele øya, men det finnes alltids plass for alle. Fra den nordre enden strekker stranden seg flere kilometer ned mot Maspalomas' sanddyner og den er like flott hele veien. Her finnes det meste man kan ønske av en strand, bortsett fra snorklingsmuligheter.

Ved strandens nordre side går strandpromenaden med alle sine barer og restauranter. Flere ferskvannsdusjer og toaletter. Stranden er ganske langgrunn, men store bølger kan forekomme, så hold barn under oppsikt. Det finnes en nudiststrand noen kilometer sørover.

Arguineguín – Anfi Beach
I Arguineguín ligger stranden Anfi Beach med finkornet hvit sand fra Vest-India og herlig turkisblått vann. Relativt langgrunn ved lavvann. Populær blant ungdom som vil se og bli sett. Her kan man spille volleyball og prøve ulike typer vannsport.

• Jetski, ca. 40 euro for 30 minutter 
• Pedalbåt, ca. 10 euro for 1 time 
• Fallskjerm etter båt, ca. 35 euro for 8 minutter 
• Tandemflyvning, ca. 60 euro for 8 minutter 

Las Palmas – Las Canteras
Mange mener at denne ca. fire kilometer lange stranden er den fineste i hele Spania og den lokale målsettingen er at den skal bli Europas beste. Her finner du blant annet øyas klareste vann! Utenfor stranden ligger det et rev som skjermer stranden for bølger ved lavvann. Eventyrlystne sjeler kan da svømme ut til revet og se på det spennende livet under havoverflaten, men pass deg for kråkeboller! Stranden lokker også til seg surfere som leter etter drømmebølgen.

I den ene enden av stranden, La Cicer, slår bølgene inn og er et eldorado for surfere. Lengst ned i viken, La Puntilla, finner du le på vindfulle dager. Langs hele stranden finnes lokalbefolkning, men de fleste skandinaver legger seg ca. midtveis på stranden, nedenfor hotell Colon Playa.

Maspalomas
Den relativt langgrunne, finkornete gylne stranden er ca. 6 kilometer lang og på visse steder 100 meter bred. Mange går langs den flotte stranden, for å få en fin og jevn brunfarge på hele kroppen. Flere steder å søke ly, dersom vinden skulle bli for sterk. Andre deler av stranden er tilegnet nudister. Nærme fyret ligger det en strandpromenade med restauranter og butikker. Her er det også flere ferskvannsdusjer og toalett.

• Pedalbåt, ca. 12 euro for 1 time 
• Jetski, ca. 35 euro for 20 minutter 
• Fallskjerm, ca. 150 euro for 8-10 minutter 
• Kano, ca. 9 euro for 1 time

Puerto de Mogán
Midt i Puerto de Mogán ligger en liten, relativt langgrunn og barnevennlig sandstrand. Ettersom den lille badeviken blir beskyttet av en pir, blir ikke bølgene spesielt høye. På stranden er det solsenger og parasoller til utleie. En rekke restauranter og barer langs strandpromenaden. Lite med vannsport, her er det sol og bad som gjelder.

Puerto Rico
I Puerto Rico ligger det en hesteskoformet sandstrand som avsluttes med to bølgedempende pirer. Stranden er barnevennlig og langgrunn. Det er også solsenger til utleie på en sandfri pir ved siden av stranden. Langs den lille strandpromenaden ligger det en rekke lunsjrestauranter. Fra havnen i Puerto Rico kan man bli med på flere spennende turer med båt: haifiske, sportsfiske, seiling, katamaran og delfinsafari.

• Jetski, ca. 40 euro for 25 minutter 
• Pedalbåt, ca. 10 euro for 1 time 
• Fallskjerm, ca. 40 euro for 10 minutter 
• Tandemflyvning, ca. 60 euro for 10 minutter 
• Bananbåt, ca. 6 euro for 10 minutter 
• Surfing, ca. 10 euro for 1 time 
• Seiling, ca. 12 euro for 1 time 
• Laser (rask seilbåt), ca. 14 euro for 1 time 
• Liten motorbåt (gummibåt), ca. 45 euro for 1 time 
• Kajakk, 10 euro – 1 time/1person, 2 personer –12 euro for 1 time 


Playa Amadores
Til høyre for stranden i Puerto Rico går en tursti langs havet til Playa Amadores, som ligger ca. 1,5 kilometer unna. Dette er en strand med hvit, finkornet strand som er tilkjørt fra andre deler av øya. Turkisblått vann, men ikke spesielt langgrunt. Ved høyvann kan det fort bli dypt. Langs stranden ligger en del restauranter. Å se solnedgangen fra piren, er et vakkert syn som alle burde oppleve.

Playa de Las Burras
Den første stranden man møter, når man kommer gående langs strandpromenaden fra Playa del Inglés. Først møter man en veldig liten strand med rullestein, der ikke spesielt mange velger å bade. Et lite stykke videre kommer den egentlige stranden til sin fulle rett. Her finner man gjerne sandskulptører som lager utrolige kunstverk i sanden. Gi dem gjerne en slant, dersom du har småpenger å avse. Sanden er finkornet og ganske mørk, og kan derfor bli veldig varm. Solsenger og parasoller til leie, men vannsport er det heller dårlig med.

Strandpromenaden mellom Playa del Inglés og San Agustin er et populært område for joggere, grunnet mye skygge om morgenen.

Playa de San Agustin
San Agustin-stranden strekker seg over et par hundre meter. Et bevis på strandens kvalitet er at den har vært kronet med EUs blå flagg i over ti år, hvilket innebærer at den oppfyller strenge krav til vannkvalitet, renslighet, service m. m. Utleie av solsenger og parasoller.

Flere strender på Gran Canaria har innført røykeforbud
Inntil videre gjelder det kun enkelte strender, men det vil etter hvert bli innført flere steder også. Følgende strender er nå røykfrie: Marañuelas, The Lajilla, Patalavaca, Aguamarina, Anfi del Mar, Puerto Rico, Amadores, Playa del Cura, Playa Taurito og stranden i Mogán. Røykeforbudet gjelder for 75 % av stranden, hvilket innebærer at det finnes egne røykesoner med askebeger på hver strand. Overtredelse av dette forbudet kan føre til store bøter. Det står skilt på strendene det gjelder.