Shopping

Prisnivået på Gran Canaria er generelt litt lavere enn hjemme, ettersom det er et frihandelsområde med lav moms. Det er verdt å kikke litt ekstra på sko, vesker, parfyme, sminke, elektronikk, tobakk, alkohol og merkevarer. Gull og sølv er ikke spesielt billig. Perlekjeder og smykker av kjente designere er betydelig billigere enn her hjemme, og det samme gjelder merkeklokker og penner. 

På Gran Canaria finnes det en del kjøpesentre som i de fleste tilfeller er åpne hele dagen, i hvert fall til kl. 20.00. Utvalget og kvaliteten kan variere mye og det er viktig å huske på at ikke alle kjøpesentre er som vi er vant til i Skandinavia.

På spansk kalles kjøpesenteret for «Centro Comercial» og kan bestå av butikker, restauranter, barer, nattklubber og mer. For å få den beste shoppingopplevelsen har vi nedenfor listet noen steder og områder som gir deg gode shoppingmuligheter.

Atlántico:
Ligger langs motorveien i byen Vecindario, ikke så langt ifra flyplassen. Her finnes internasjonale butikker og restauranter. De har åpent mandag til lørdag 10:00-22:00, samt noen få søndager under året. Restaurantene har åpent til 23:30. Mere informasjon finnes her.

El Mirador:
Ligger nord for Telde langs motorveien og tilbyr ett bredt utvalg av både butikker og restauranter. De har åpent mandag til lørdag kl.10:00- 22:00, samt noen få søndager under året. Mere informasjon finnes her.

El Tablero:
Ligger ved Playa del Inglés på nordsiden av motorveien. Der finnes det et mindre utvalg av butikker og restauranter. De har åpen alle dager mellom 10:00-22:00 og restaurantene har åpent til midnatt. Mere informasjon finnes her.

Las Arenas:
Ligger i Las Palmas ved den sydlige delen av Las Canteras-stranden. Her finner du noe av det største utvalget når det kommer til shopping på Gran Canaria. De har åpent mandag til lørdag 10:00-22:00. På søndager er åpningstiden 10:00-21:00 og restaurantene har åpent til 01:00. Mere informasjon finnes her.

Las Terrazas:
Ligger midt imot kjøpesentret El Mirador, på andre siden av motorveien. Dette kjøpesentret er mer en «outlet» sammenlignet med de andre kjøpesentrene på øyen. Her kan man finne varer til gode priser. På sentret finnes det både butikker og restauranter. Mere informasjon finnes her.

Los Alisios:
Ligger i utkanten av Las Palmas i området Tamaraceite, ikke langt ifra fotballaget UD Las Palmas stadion. Los Alisios er en av de seneste tilskuddene til kjøpesenter på øyen og her finner man et godt utvalg av butikker, restauranter samt kino. De har åpent mandag til lørdag mellom 10:00-22:00 samt noen få søndager under året. Restaurantene og kinoen har åpent hver dag til midnatt. Mere informasjon finnes her.

Unngå å bli lurt:
På Gran Canaria er de billig å handle elektronikk, video- og digitalkameraer, mobiler og dataspill. Vær imidlertid oppmerksom på at mange av elektronikkselgerne ikke er overdrevent ærlige, og du kan risikere å komme hjem med noe helt annet enn det du trodde du hadde kjøpt. Det har forekommet at folk har kommet hjem med en pose stein. 

Før du kjøper: Ta kontakt med reisearrangøren din så de kan anbefale den beste butikken for det du er på jakt etter. De butikkene reiseoperatøren samarbeider med er ærlige og forteller deg hvilke garantier du kan tegne. 

Hvis du oppdager at du har blitt lurt: Kontakt banken for å sperre kortet ditt umiddelbart. Du bør også gå tilbake til butikken og konfrontere dem. Spør etter reklamasjonsboken deres "libro de reclamaciones". Hvis du vil ta saken videre kreves det nemlig at du har vært i butikken og forsøkt å gjøre dette. Kontakt organisasjonen OMIC, en forbrukerorganisasjon for personer som har blitt lurt ved kjøp. Ta med deg en tolk om du ikke kan spansk selv. 

Kontaktinformasjon til forbrukerorganisasjoner som kan hjelpe deg: 
Oficina del consumidor Arguineguin, Mogan
Perez Galdos, S/N (kommunebygget)
35120 Arguineguin
Tlf.: +34 928 56 85 66 
E-post: consumo@mogan.es

Oficina del consumidor San Fernando, Maspalomas
La Margarita, S/N, Centro de estancias Diuenas
35100 San Fernando, Maspalomas
Tlf.: +34 928 73 19 08
E-post: servsoc@terra.es

Oficina del consumidor Las Palmas de Gran Canaria
Leon y Castillo, 225
35005 Las Palmas de Gran Canaria
Tlf.: +34 928 23 15 66, +34 928 23 14 22
E-post: omic@laspalmasgc.es