Severdigheter

Teror
Teror er mest kjent for det som skjedde her i 1481, da Madonnaen angivelig åpenbarte seg i et pinjetre som vokste ved kirken. Det ga opphavet til en kult rundt Nuestra Señora del Pino og i 1767 ble kirken som står der i dag innviet. Selve madonnabildet kan te seg merkelig diskret i sin overdådige sølvramme, men det er bare begynnelsen. Et besøk i skattekammeret viser oss all rikdommen som er samlet inn rundt det som i dag er øyas skytshelgen. Men kirken er bare en del av Terors attraksjoner. Landsbyen sies å være en av Gran Canarias vakreste med sin godt bevarte arkitektur og den er vel verdt et besøk både for reisen dit og for sin egen del. Fra Playa del Inglés er det enklest å kjøre veien mot Fataga, nr. CG-60 og fortsette via San Mateo til Teror. Da kjører man dessuten gjennom Fataga-dalen, mellom Roque Nueblo og Pico des Nieves, gjennom pinjeskoger, forbi palmelunder og over fjellene som danner sydsiden av Gran Canarias sentrale fjellmassiv. Det tar ca. en og en halv time fra Playa del Inglés og det er anstrengende kjøring på de smale, svingete, men utmerkede veiene. Det er enklest å kjøre tilbake på motorveien via Las Palmas.

Ingenio
Ingenio ligger ikke så langt fra motorveien mellom Playa del Inglés og Las Palmas. Dra mot Las Palmas og ta av på GC-100 mot Agüimes, kjør så videre mot Ingenio. Er du interessert i håndverk er det hit du skal reise, for her tar de vare på øyas håndverkstradisjoner på øyas største håndarbeidssentrum, Museo de Piedra.

Las Palmas
Las Palmas er Gran Canarias hovedstad, og shoppingen her er den beste på øya, med El Corte Inglés, Mango, Zara og mange andre større og mindre butikker å velge mellom. Dessuten har man hele Las Canteras-stranden å slappe av på når føttene begynner å bli trette og et oppfriskende bad er det eneste som hjelper. Foruten kommersen er også Las Palmas øyas kulturelle sentrum, med flere museer og evenement, som operafestivalen i mai, karnevalet i februar og Catalinaparken, der det ofte arrangeres mer eller mindre improviserte forestillinger.

Internasjonale musikkfestivaler med ulike temaer, slik som klassisk, jazz og gitarmusikk, avløser hverandre. Mange kjente operaer settes opp på Alfredo Kraus. I tillegg arrangeres også mange gratiskonserter med klassisk musikk i Santo Domingokirken.

Informasjon får du i turistinformasjonskiosken i Catalinaparken.

Karneval
Er man i Las Palmas i februar, må man ikke gå glipp av det årlige karnevalet, med dets farger, lyder, liv og spetakkel. Dato for karnevalet varierer hvert år, så spør på turistkontoret.


MUSEER
Casa Museo Colon
Columbusmuseet var på 1400-tallet guvernørens residens og Columbus bosted da han besøkte øya. Calle de Colon 1. Vegueta. Telefon: 928 312 384. Mandag-Lørdag kl. 10.00-18.00, Søndag kl. 10.00-.15.00.

Museo Canario
For deg som vil vite mer om øyas spennende urbefolkning. Her har de også en stor samling kranier fra Cromagnon-tiden. Calle Doctor Chil 25. Telefon: 928 336 800. Mandag-fredag kl.10.00-20.00, lørdag-søndag kl. 10.00-14.00.

Casa Museo de Pérex Galdos
Forfatteren Perez Galdos skrivestue, som er bevart for fremtiden. Calle Cano 6. Telefon: 928 366 976. Tirsdag-Søndag kl. 10.00-18.00. Gratis inngang.

Centro Atlantico de Arte Moderno
CAAM er en av byens store kunstsenter, beliggende i et vakkert, velbevart hus fra 1800-tallet. Calle Balcones 11. Telefon: 928 311 824. Tirsdag-lørdag kl. 10.00-21.00, søndag kl. 10.00-14.00. Gratis inngang.

Museo Diocesano de Arte Sacro
Ligger i katedralen Santa Ana fra 1500-tallet. Her kan man studere skisser av ulike hendelser fra da katedralen ble oppført og se religiøse skulpturer. Gå gjerne inn i den overdådige katedralen og se deg omkring. Fra et av katedralens tårn kan man beundre utsikten over torget og den gamle bydelen. Inngang fra Espiritu Santo. Mandag-fredag kl. 10.00-16:30

Museo Elder de la Ciencia y la Tecnologia
Et familievennlig, interaktivt, teknisk og vitenskapelig museum. Catalinaparken. Telefon: 828 011 828. Tirsdag-søndag kl. 10.00-20.00.

Pueblo Canario
Et museum for lokale skikker, oppført som en typisk kanarisk landsby med folkemusikk, dans og håndverk. Søndager kl. 11.30-13.00.

Auditorio Alfredo Kraus
Byens konserthus som også har forelesningssaler. En vakker modernistisk bygning beliggende i den ene enden av Las Canteras, La Cicer. Billetter til de ulike oppsettingene kjøpes på stedet, mandag-fredag kl. 16.00-21.00. Hvis det er konsert på søndagen, så er det åpent fra kl. 10.00.

Teatro Perez Galdos
Et nyrenovert byteater i den gamle delen av byen som byr på et variert program.