Golf

Golf
Golf på Gran Canaria har blitt stadig mer populært de siste årene, siden regjeringen i Las Palmas har besluttet at man ønsker å satse på golf fremover. I dag finnes det syv 18-hullsbaner på øya, hvorav fem stykk ligger på sydsiden. Ytterligere 14 baner kommer til å bli bygget i løpet av de neste 20 årene.

Golfbaner på sydsiden av øya
Meloneras golf
Gran Canarias svar på Pebble Beach! Meloneras Golf er en av de nyeste banene på Gran Canaria og Rafael Cabrera Bellos hjemmebane. De første ni hullene spilles på en klassisk parkbane, med fjellene som nydelig bakgrunnsteppe. De 2000 palmetrærne som er plantet på banen, byr på en ekstra utfordring. De siste ni hullene er blant de mest naturskjønne på hele Gran Canaria. Havutsikten på disse hullene kan ta pusten fra deg, så glem ikke kameraet.

Meloneras har en egen golf-app tilpasset alle smarttelefoner. Her finner du blant annet en baneguide med tilhørende tips. Applikasjonen kan lastes ned gratis hvis du søker etter Lopesan Meloneras golf.

Telefon: +34 928 145 309
https://www.melonerasgolf.es/homesite/

Anfi golf
Anfi golf åpnet i 2007 og er i likhet med Meloneras en av de nye tilskuddene i golfsatsningen på Gran Canaria. Denne Arizona style-inspirerte banen i utkanten av Puerto Rico har ikke ruff og er designet av velkjente Von Hagge. Utbyggingen av banen kostet nesten 27 millioner euro og målet for Anfi er å bli kjent som den mest eksklusive golfbanen i den kanariske øyverden. Hull nummer 8 er det dyreste golfhullet som har blitt bygget i hele Spania! Denne spektakulære golfopplevelsen kommer du sent til å glemme! Siden Anfi er en kupert bane, er golfbil obligatorisk her.

Telefon: +34 928 152 990
https://anfi.com/en/anfi-resorts-golf/golf/


Salobre – søndre bane
En veldig fin parkbane i utmerket tilstand. Her spiller du i et kontrastfylt og spektakulært miljø med et fantastisk panoramautsikt over havet, fjellet og ørkenlandskapet. Banen ligger et stykke opp i fjellet og er kupert.

Telefon: +34 928 943 004
https://www.salobregolfresort.com/en/golf

Salobre – nordre bane
Velkommen til en skikkelig utfordring! Siden dette er den vanskeligste golfbanen på sydsiden av Gran Canaria, anbefaler vi at man har høyst 10 i handikap for å få noe glede av å spille her.

Telefon: +34 928 943 004
https://www.salobregolfresort.com/en/golf

Campo de golf de Maspalomas
En lang og flat bane i og rundt naturskjønne Maspalomas Naturpark. Det var på denne banen man spilte inn den klassiske golfscenen i filmen Selskapsreisen.

Telefon: +34 928 762 581
https://www.maspalomasgolf.net/

Golfbaner på nordsiden av øya
Bandama Golf
Ved det berømte Bandama-krateret finner du Bandama Golf eller Real Club de Golf Las Palmas, som klubben formelt sett heter. Anlegget huser Spanias eldste golfklubb, som ble grunnlagt allerede i 1891. Banen har en variert karakter og er både utfordrende og vakker. På de første hullene har du fantastisk utsikt over Atlanterhavet og det gamle vulkankrateret. Skulle du slice ballen for mye på det ellevte hullet, så havner du raskt på Gran Canarias eneste vingård. Hullene er ikke spesielt lange (5666 meter fra gul tee, par 71), men ganske smale med forhøyede greener. Tlf: 928 350 104. E-post: rcglp@step.es

El Cortijo Golf
El Cortijo Golf ligger inntil motorveien mellom Las Palmas og Telde. Her er det både en 18-hulls golfbane og en bra restaurant, Meson Cinco Jotas. Tlf: 928 711 111. E-post: clubcampo@elocortijo.es