Buss & Taxi

Det finnes mange alternativ hvis man ønsker å reise rundt på Gran Canaria. Det lokale bussnettet fungerer godt og taxi er forholdsvis rimelig. 

Taxi 
Taxi er en behagelig og pålitelig måte å reise på, særlig hvis det dreier seg om kortere strekninger. Er man flere kan det dessuten bli billigere enn å ta bussen. Prisene er både regulert og kontrollert, og for sikkerhets skyld skal det finnes en cirkaprisliste over de vanligste strekningene i taxien. Man kaprer dem som oftest på gaten, men det går også an å bestille dem fra hotellet eller restauranten. 

Telefon: 928 15 47 77

Leiebil
Den beste måten å se seg om og oppleve Gran Canaria på er å leie en bil. På øya er alle de store arrangørene representert: Avis, Budget, Hertz etc. Et tips er dog å bestille leiebilen hjemmefra, samtidig med reisen. Det er både billigere og raskere, for da kan du få levert bilen på flyplassen. I høysesong kan det også være vanskelig å få tak i en bil da mange allerede er bestilt og utleid. Hvis du leier bilen på reisemålet må du sjekke nøye hva slags forsikring som er inkludert og hva som ikke er inkludert. Vokt deg for små, ukjente bilutleiefirmaer, selv om de lokker med lave priser. Med Avis koster det fra ca. 45 euro/døgn å leie bil. Da er ubegrenset kjørelengde og forsikring inkludert. Vær oppmerksom på at du ikke kan ta med bilen til andre øyer i arkipelagoet. Kontakt Vings reiseleder for mer informasjon og bestilling. 

Sykkel
Sykler kan leies på Gran Canaria, men bare de mest herdede syklister gir seg i vei innover på øya. Det er veldig kupert, og sykler man ikke rett oppover sliter man i stedet på bremsene når det begynner å gå rett nedover. I tillegg blir det veldig varmt midt på dagen. Det kan være fint å ha en sykkel og sykle ut til strendene på sydsiden av Gran Canaria. Det kan ofte bli litt for langt å gå og det er ganske flatt. En sykkel koster fra 15 euro pr. dag å leie, og det er flere større og mindre utleieselskaper, blant annet hos Free Motion. Hør med Vings reiseleder om muligheten for å bli med på arrangerte sykkelutflukter.

Buss 
Gran Canaria har et effektivt bussrutenett og i høysesong går lokale busser i skytteltrafikk mellom de store turiststedene. Hvis du ønsker å se mer av øya og ønsker å reise rundt på egen hånd, er imidlertid leiebil å foretrekke. Veiene på øya er fine, selv om skiltingen ofte er forvirrende. Trafikken er moderat, utenom i Las Palmas. Dessuten er det ganske billig å leie bil her, spesielt hvis du bestiller den hjemmefra gjennom din reisearrangør.

Gran Canarias største busselskap heter Global Bus, og de trafikkerer hele øya, med flest ruter på sydkysten og på strekningen opp til Las Palmas.

All informasjon angående bussruter kan du finne her: : https://www.guaguasglobal.com/en/lineas-horarios/.

Noen ruter er mer populære enn andre:

No. 1: Las Palmas de Gran Canaria – Puerto de Mogán

No. 4: Las Palmas de Gran Canaria – Tablero de Maspalomas

No. 5: Las Palmas de Gran Canaria – Playa del Inglés

No. 30: Las Palmas de Gran Canaria – Faro de Maspalomas (Direct)

No. 32: Playa del Inglés – Puerto de Mogan

No. 33: Playa del Inglés – Puerto Rico – Puerto de Mogan

No. 39: Playa del Inglés – Puerto Rico

No. 45: Playa del Inglés – Palmitos Park

No. 66: Airport – Faro de Maspalomas

No. 70: Puerto Rico – Palmitos Park