Kanariske spesialiteter

Tapas
Tapas og Spania hører sammen. Det startet som en gratis skinkeskive sammen med drinken, og har nå utviklet seg til små munnfuller av alt mulig. Spanjolene selv spiser tapas som en forrett, men man kan godt sette sammen et helt måltid ved å bestille mange forskjellige småretter. Det finnes mengder av ulike tapasretter å velge mellom, fra oliven og minipikkels til ulike typer marinert fisk og skalldyr, omeletter, pateer, skinke i alle varianter, sterkt krydrede pølser, ost, potetsalat og mye mer. En smart måte å prøvesmake tapas på, er å bestille en "variado". Da får du en litt større tallerken med litt av hvert på.

Papas arrugadas - poteter med skall kokt i vann som er så salt at en del væske blir dratt ut av den. Resultatet er en potet med rynket og salt skall. Den serveres ofte med Mojo Rojo. 

Puchero - en mellomting mellom suppe og gryterett, inneholder som oftest safran, chorizo, kikerter og poteter. 

Mojo verde - en saus med koriander, vineger og spisskummen, serveres ofte med stekt fisk. 

Mojo Rojo - en saus med bl.a. paprika, chili og olje, serveres ofte til papas arrugadas. 

Potaje de berros - en tykk suppe med brønnkarse, svinekjøtt, mais, poteter og spisskummen. 

Ensalada mixta - blandet salat, med tunfisk og egg. Øvrige ingredienser varierer, men kan være asparges, avokado, gulrot, tomat, salat eller hva man har for hånden. Dressingen tar du på selv. Ofte er det nok med en ensalada mixta til lunsj, hvis du spiser brød til. 

Gofio - en slags maisgrøt som serveres stekt eller kokt som tilbehør i stedet for poteter, ris eller pasta. Noe sier at Gofio minner om polenta. Andre sier at det minner om noe helt annet. 

Andre spanske spesialiteter er paella, den berømte risretten med safran, skalldyr, grønnsaker, fisk eller kjøtt. Men også gazpacho, en leskende suppe av tomater, grønnsaker, hvitløk og et stenk av eddik. Den serveres kald og bare i sommermånedene. Veldig godt i varmen!