Drikke

Vinproduksjon på Gran Canaria er nesten like gammel som spanjolenes tilstedeværelse på øya, dvs. 500 - 600 år. Allerede på 1600-tallet startet man å eksportere vin til England, og den kanariske Malvoisir-vinen ble snart høyt verdsatt i store deler av Europa. Den gang insektet phylloxera, tvang europeiske vinprodusenter til å plante om sine vingårder med resistente amerikanske rotstokker klarte vinrankene på Kanariøyene seg og i dag har de druesorter som ikke lenger dyrkes på fastlandet. Gran Canarias geografi, som har skapt flere forskjellige klimasoner på en liten overflate, bidrar ytterligere til variasjonen. I dag har øya blitt tildelt flere forskjellige opprinnelsestitler: AOC Monte Lentiscal og AOC Gran Canaria. De innenlandske vinene kan væra vanskelig å finne i butikkene, men vingårdene ønsker besøkende velkommen til prøvesmaking og kanskje får du kjøpt en flaske eller to. Les mer under utflukter og aktiviteter. 

Hvis du ikke får tak i øyas egen vin står de øvrige spanske vinene i kø. 

Cava 
Spansk musserende vin heter cava, og konkurrerer godt på smak og kvalitet med den franske champagnen, men til halv pris eller mindre. Blant de mest kjente vinhusene er Freixenet og Codorniu.

Sangria
En drikk som mer enn noen annen forbindes med Spania, er den populære sangriaen. Den er basert på vin, hovedsakelig rødvin, frukt og av og til litt konjakk. Serveres ofte i karaffel og kan være herlig leskende uten å være altfor sterk. 

Øl 
Tropical og Dorada er blant de mest kjente øltypene på Gran Canaria. Tropical produseres på øya, mens Dorada produseres på Tenerife. Andre spanske ølsorter, som Cristal, finnes nesten overalt. Dessuten kan man også få tak i Carlsberg, Tuborg og Heineken på mange barer og i butikker. 

Spansk kaffe 
Kaffe er veldig populært i Spania. Den spanske kaffen er sterk, og vil du helst ha noe som ligner norsk kaffe, skal du be om en café melitta eller café filtro. En café solo er en liten kopp espresso med litt melk, og en café con leche er en stor kopp med like deler sterk kaffe og varm melk, som først og fremst drikkes til frokost.

Ron Miel 
En slags honningrom, en typisk kanarisk drikk som ofte serveres som avslutning på et måltid.