Mat og drikke

Ekte kanarisk mat finnes på de fleste restauranter og menyer, selv om mange restauranter har lange menyer med den typen mat de tror turister vil ha: pizza, fritert fisk, pommes frites etc. Heldigvis finnes det mange lokale retter å velge mellom også, både fra Kanariøyene og resten av Spania. Kanskje det frister mer med dagens sprellferske fisk som serveres på enkelt vis med hvitløk, kokt potet og grønnsaker? Svært mange restauranter tilbyr også tapas (småretter) som er perfekte å dele rundt bordet. 

Langs hele kysten og også i innlandet er det vanlig med menyer på flere språk, og det er ikke uvanlig at servitøren kun snakker spansk. Måltidet avsluttes ofte med at du får et lite glass med en kanarisk spesialitet, Ron Miel, altså honningrom, og den er som oftest inkludert i prisen. 

Restauranttilbudet på Gran Canaria varierer stort mellom sommer og vinter. Vinteren er høysesong og da er tilbudet størst, mens mange restauranter stenger hele eller deler av sommeren. Spanjolene går gjerne på restaurant og tar det ikke så høytidelig, men man er alltid noenlunde pent kledd. Barn tas ikke bare vel imot, men er velkomne nesten overalt. Det er langt fra uvanlig at barna får mer oppmerksomhet enn foreldrene, det hender også at de litt disket får en kjærlighet stukket i hånden. 

Serviceavgift er noen ganger inkludert i menyen, noen ganger ikke. Er du fornøyd med servicen gir du ca. 10 % i tips, det er en viktig del av servitørens lønn. Når du har fått et bord er det ditt så lenge du vil. De spanske restaurantene har som oftest åpent for lunsj fra kl. 13.00-16.00, og middag fra kl. 20.00. Men i Playa del Inglés har de fleste restaurantene mer sjenerøse åpningstider.